Деян Статулов е добре познат на обществото като сценарист, водещ и кинокритик. Заедно с любовта към киното обаче той се е превърнал и в любител-кулинар.
За него това е добра комбинация между приятното и полезното.
В навечерието на Коледа и в ефира на „Тази сутрин” Статулов показа как се приготвят любимите за него постни гризини с маслини и розмарин.
Кинокритикът признава, че обича да работи с ръцете си, особено когато замесва тесто. Той разказа, че любовта му към готварството идва още от ранна детска възраст.
„По-късно трябваше да се науча да готвя по неволя, а след това – по професионална линия”, споделя Статулов.
Сценаристът има и своя рецепта – „Лунатици” от филма, донесъл награда „Оскар” на Шер.
Статулов признава, че най-важното на Коледа и Бъдни вечер е цялото семейство да сготви заедно, след което да седнат около трапезата.
Любимите му филми около Коледа са „Братко слънце, сестро луна” на Франко Дзефирели и класическата коледна комедия „Сам вкъщи”.