МВР започва дисциплинарно производство срещу свой служител, който е участвал в масов бой с футболни фенове. Според свидетели той е намушкал с нож 16-годишен младеж, участвал в мелето.

„След инцидента видяхме опит да се настрои общественото мнение изцяло срещу феновете. Подобни случаи е лесно да се заклеймят, когато се нарекат фенове или ултраси. В България за съжаление това е присъда. В годините обаче се доказахме със социалните и обществени дейности, защото за нас това никога не е било просто футбол“, каза в „Тази сутрин“ Атанас Нейков, представител на фенклуба на „Локомотив Пловдив“.

По думите му в деня на инцидента не се е провеждало спортно събитие и затова случаят няма нищо общо със скандал между футболни фенове.

„Тук говорим за обикновена случка между граждани, които са посетили питейно заведение и е възникнал спор между тях“, каза Нейков.

От фенклуба на „Локомотив Пловдив“ апелират за прозрачност и случаят да не се потули, тъй като има замесен служител на МВР.

„Надяваме се следствието да третира всички замесени по един и същи начин. Надявам се всичко да е безпристрастно и да не се търси изкупителна жертва“, каза още Атанас Нейков.

Пострадалото 16-годишно момче, което е с множество порезни рани от нож, е изписано от болница.