Полицай е извадил нож и е нанесъл порезни рани на фен на футболния „Локомотив“ Пловдив след сбиване пред питейно заведение в Пловдив. Инцидентът е от уикенда, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Полицаят от РПУ „Стамболийски“ не е бил на работа, а е бил пред заведението с приятели, привърженици на „Ботев“ Пловдив. Сред тях е имало още един служител на МВР, който също не е бил на работа. Няма информация той да е участвал в боя. 

Спорът между двете групи възникнал заради организиран в събота бой между фенове на двата враждуващи отбора. Пред bTV свидетели твърдят, че полицаят извадил ножа срещу 16-годишен фен, като бил в неадекватно състояние.

Служителят на реда извадил хладното оръжие и нанесъл рани в областта на лицето и ръката на единия от феновете на „Локомотив“ Пловдив. По информация от полицията нападнатият е успял да изтръгне ножа и от своя страна също е причинил наранявания на полицая.

Води се следствено дело, като и фенът, и полицаят са направили пълни самопризнания. Привикани са и други фенове на разпит в полицията.

От полицията в Пловдив обявиха, че техният служител, който, вместо да въдворява ред, е участвал в сбиването, ще бъде най-строго наказан.

Общо 11 души са арестувани за масовия бой. Очаква се днес част от тях да бъдат освободени. Фенове на "Локомотив" Пловдив ще се съберат пред Второ РУ.