И днес продължаваме да събираме още детайли за тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин. Вчера стана ясно, че са възможни още обвинения по случая.

Биляна Борисова е свидетел на инцидента и разказа пред bTV, че е видяла как полицайката след инцидента е застанала до извършителя и се е смяла.

„След подаване на сигнала от моя страна в 4 ч. пристигна патрул. Направи впечатление, че полицайката от този патрул започнем комуникация с извършителя на пътното произшествие и до задържането му тя не се отдели от него. Естествено, малко след като казахме, че това ни направи впечатление, тогава се прибра в трупата. През цялото време беше в неестествена близост с него като говорене, потупване по рамото и смях“, обясни очевидецът.

Биляна Борисова каза още и че има снимки на тази полицайка. Тя и приятелят дават показания за това. Междувременно съпругата на загиналия французин беше преместена в болница "Пирогов". 

При катастрофата дрогиран и пиян помете кола - загина френски гражданин, а други двама бяха ранени. Според вътрешния министър двамата полицаи са оказали съдействие на шофьора Димитър Любенов, причинил катастрофата.