Още четири деца са приети в болница с симптоми на хранително отравяне в Пловдив, съобщи доц. Олиана Бойкинова, началник на клиниката по инфекциозни болести в “Св. Георги”.

Тя обясни, че до момента децата в болница са 14. 

“Две от тях все още имат изразен диариен синдром и са умерено интоксикирани. Те са в средно-тежка форма на заболяването, като водещи са повръщането, диаричните изхождания, без патологични примеси и обезводняването”, добави доц. Бойкинова. 

По думите ѝ децата бързо се подобряват. 

“От моя опит така като виждам и параклиничните изследвания, много ми прилича на салмонелоза, а може да е някоя друга вирусна инфекция”, уточни тя. 

“Проверката беше веднага след получаване на сигнала. Извършихме проверка на място в училището, съответно в стола на учебното заведение. Взети са проби от хранителните продукти. Ние сме дали предписания по отношение на спазване на дезинфекция, повишени мерки за дезинфекция и спазване на добър противоепидемичен режим. Имаме уверението на медицинското лице, което да ни информира своевременно при случаи на ученик с подобни оплаквания до края на вчерашния ден не бяха не беше постъпила информация за нови заболели деца”, добави д-р Милена Панайотова. 

Тя подчерта, че няма нарушения в мерките и добави, че по време на проверката столът не е работил. 

За проверките на ОДБХ - гледайте във видеото.