Един от най-популярните изпълнители на българската музика – Орлин Горанов, влиза със специален статут в новия пети сезон на "Фермата".

Той е възпитаник на хор "Бодра смяна". Носител е на редица музикални награди, а през 1984 г. печели "Златен Орфей". Няколко години по-късно завършва и оперно пеене. Съдбата дава шанс на Орлин Горанов да обиколи света и да опознае цялата му пъстрота - богатство на опит, с каквото малцина могат да се похвалят.

Изпълнителят на най-красивата българската песен "Светът е за двама" ще влезе в ролята на мъдреца в новия сезон на "Фермата". Той ще се опита да предаде своя житейски опит на участниците и да балансира между двата отбора.

„Аз съм фен на този тип игри, защото тук има много  провокация към самия себе си. Към това докъде можеш да стигнеш, докъде можеш да се провокираш, до това докъде можеш да рискуваш комфортния си живот. И с най-голямо удоволствие подходих към тази стъпка и не съжалявам”, каза Орлин Горанов.

Той ще се цели да провокира играчите да изпитат себе си.

"Фермата" е велика игра, защото всеки преоткрива себе си. Всеки намира някакви тайни кътчета в себе си, които е позабравил и въобще не е предполагал, че съществуват. Така че всичките играчи съм сигурен, че ще излязат чисто нови от тук, заредени с енергия, готови да поемат пътя си по друг начин с друга стъпка, с друго усещане за живота”, казва още певецът.

Като ментор ще търси отговорите на много въпроси, които вълнуват не само него, но и новите фермери.

„Защо не са постигнали това, което са искали постигнат? Какво ги е спряло? Дали трябва да търсят вината извън себе си за това, което не се е случило и да започнат от себе си? Да се опитат да простят на всички, които си мислят, че са им попречили за това да реализират мечите си”, споделя Орлин Горанов.

"Фермата" е уникална игра, голямо училище, голяма школа. Така че всички, които са тук, могат да се смятат вече за победители, защото те са представителна извадка по някакъв начин на нашето общество”, допълни певецът.