Имаше провокация от страна на управляващите, ние искахме да разговаряме с представител на МРРБ, но не излезе никой да разговаря с нас, въпреки че поискахме среща, беше ни казано обаче, че такава няма да има. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ Костадин Костадинов – председател на партия „Възраждане“ и един от организаторите на протеста вчера

Четирима души бяха арестувани след сблъсъци с полицията на антиправителствения протест пред МРРБ. Демонстранти опитаха да нахлуят в сградата на министерството, като пробият полицейския кордон. В отговор срещу тях беше използван лютив спрей. Над 40 души бяха обгазени, пострадаха и двама служители на реда.

„Излезе представител на министерството, който демонстративно се изплю срещу протестиращите – има го записано на видео, имаше провокативни знаци срещу нас“, заяви още Костадинов.

Според него протестиращите са искали да питат за водната криза в цялата страна, не само в Перник. „Има източвани язовири в цяла България, в момента някои от тях са на ниво преди критичното. Ние задаваме въпроса кой носи отговорност за това, и отговори нямаме“, каза лидерът на партия „Възраждане“.

Той обясни още, че приказките, че има хвърлени камъни по време на протеста са лъжа, а хората, които са арестувани, са бити.  

„Ние от синдикат „Защита“ и инициативния комитет за Перник тръгнахме по цивилизования начин – от три месеца търсим среща, но няма чуваемост“, заяви и Красимир Митов от синдиката.

В Перник беше направен мирен протест, беше направено автошестние, в събота имаше голям протест в София, изброи той. По думите му обаче това не е довело до диалог.

„Тук вече идва самата провокация – както от министър Аврамова, така и от цялото правителство, което не желае да води диалог с хората, а същевременно създадоха много голяма криза“, каза още Красимир Митов. 

И двамата бяха категорични, че протестите ще продължат.