Четирима души са арестувани след протеста пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството заради водната криза в Перник.

Демонстрантите опитаха да нахлуят във ведомството по обед, като пробият полицейския кордон. При действията им е счупена входната врата на министерството. 

Униформените са отговорили с лютив спрей. Пострадали са и двама полицаи - от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.

Снимка: btvnovinite.bg

Получен е сигнал за обгазени хора по време на протеста. 6 линейки са мобилизирани, за да окажат помощ на пострадалите. 

40 човека са обгазени, шестима са транспортирани до ИСУЛ, където им се оказва помощ в очната клиника. 

Към "Пирогов" е закаран и един полицай с контузия на главата, пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

„Не мисля, че имаше провокации, искаха хора да влязат, портиерът им казал, че не могат да ги притеснявам. Тук няма хулигани, нито хора дошли да правят провокации“, коментира Костадин Костадинов от ПП „Възраждане“.

Софийската районна прокуратура е започнала разследване по случая. Държавното обвинение посочва, че двама души, които са проявили агресия спрямо органите на реда, са задържани при опит да избягат от местопроизшествието.

В близост до протеста са арестувани и други двама души, защото са хвърляли камъни по служители на реда.

Уточнява се, че е проведено разследване - разпитани са полицаи и очевидци.