Опит за умишлено умъртвяване на кучета с антифриз във Велико Търново. Случката се разиграва на Игнажден по тъмно, но видеокамери улавят действията на злосторника. На кадрите, с които само bTV разполага, ясно се вижда самоличността на мъжа.

Мъж опита да отрови кучета с хляб с антифриз
Снимка: bTV

Галя Маркова намира оставения хляб с антифриз пред работното си място. 

„Вчера, когато дойдох на работа, видях хляб, напоен с розова течност и оставен пред офиса. Останах уплашена. Споделих с хора от съседните офиси и ми трябваше време да си дам сметка какво се случва в сравнително централна част на града“, разказа жената. 

Галя преглежда видеокамерите и установява, че хлябът с антифриз е оставен около 21 ч. на Игнажден.

„Човекът ми е абсолютно познат. Той самият разхожда домашен любимец. Спрямо него тези кучета лаят повече от необходимото“, допълва Галя. 

Кой е човекът, проявил жестокост към животни?
Снимка: bTV

Хората, които живеят и работят в близост до мястото, се грижат за бездомните кучета. Те се страхуват сериозно за животните. 

„Обезпаразитяваме ги, кастрирани са, общински са и са маркирани. Не са лоши животни, просто си позволяват да лаят по определени кучета“, разказват те. 

Някои споделят, че са чули как извършителят се заканва да отрови кучетата. 

Още вчера Галя, която намира хляба с антифриз, подава сигнал на 112. От полицията веднага се отзовават. Записите от видеокамерата вече са иззети и случаят е внесен в прокуратурата.