Опасно шофиране по магистрала "Тракия". На кадри, заснети с видеорегистратор, се виждат лек автомобил и джип, които шофират постоянно в лява лента. На места скоростта достига 170 км/час.

При опит някой да ги изпревари двата автомобила ускоряват или препречват пътя, като джипът застава по средата на платното.

Тази опасна ситуация на магистралата е заснета от пътния експерт Диана Русинова. Тя подава сигнал до полицията и на тел. 112 и шофьорите са спрени. Те са санкционирани.

„Често по магистралите има такива ситуации, но много рядко хората си правят труда да подават сигнали. Моят опит показва, че опасното шофиране рано или късно завършва с ПТП“, коментира в „Тази сутрин“ Русинова.

„При подадения сигнал дежурните колеги от „Пътна полиция“ са ги спрели. Извършили са необходимите справки. Шофьорите са санкционирани за предприети маневри, без да съобразяват поведението си с другите участници в движението“, обясни инспектор Михаил Гергов от отдел "Пътна полиция" към СДВР.

Пред полицаите шофьорите обяснили, че бързали за летището, за да не изпуснат полет.

Автомобилният състезател Иван Влъчков от своя страна коментира, че този тип шофиране може да доведе до тежки катастрофи. При постоянното натискане на спирачките, каквото се вижда на клипа, спирачната система може да прегрее. Затова е по-добре да се кара на по-голяма дистанция.