С риск за живота си мъж от Ракитово спаси пропаднал под леда рибар. Инцидентът е от язовир "Малък Беглик".

Баща, син и техен приятел от велинградското село Драгиново отишли на риболов в безлюдна местност високо в планината.

“Решили са по по-екстравагантен начин да водят риболова – върху леда на западната част на язовир. Бащата и синът са влезнали на леда и са започнали да ловят, докато третото лице с тях - 21-годишен мъж от същото село, явно се е уплашил и решил да остане на леда – за радост“, коментира Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

Снимка: bTV

Двамата влезли навътре в язовира в опит да ловят риба през дупки в леда. И тогава се случва нещастие.

"В един момент обаче ледът е поддал. Синът пропада в дупка. Бащата прави опит да го спаси – той също пропада. Момчето, което се намира на брега на язовира, тръгва да търси помощ. И за радост, по същото време преминава микробус“, посочва Мирослав Стоянов.

По пътя Батак-Доспат рядко минават автомобили по това време. На мястото случайно се оказва Ангел Йорданов.

"Видях, че един човек маха на пътя. Помислих, че нещо е закъсал, а той ми обясни, че се давят хора. Имах въжета в буса и ги подадох, за да ги изкараме. През това време бащата потъна, не можахме да го спасим. Страхуваш се, но когато гледаш как човек вика и крещи, за да го спасиш, няма как. Бяха влезли поне 50-60 метра навътре“, разказва мъжът.

Снимка: bTV

Ангел Йорданов съжалява, че не е успял да помогне и на потъналия възрастен мъж, който загива в опит да спаси сина си. Съкварталците на Ангел от ромската махала в Ракитово не са учудени от доблестната му постъпка, защото винаги помагал на хора в нужда.