Сиренето днес е различно от това, което са яли бабите ни и дядовците ни. Заради климатичните промени.

Климатичните промени оказват силно влияние върху вкуса и аромата на сиренето. За този неочакван ефект предупреждават изследователи от САЩ, цитирани от Ню Йорк Таймс.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Снимка: bTV

Проучвания сочат, че има пряка връзка между тревата, млякото и накрая млечните продукти.

Учените обясняват откритието си с факта, че нестабилните климатични условия променят състава на почвите в пасищата.

„Колкото и да се опитваме да се доближим до вкуса, който са правили баба и дядо, и който си спомням от детството - няма как да е същият“, обясни Габриела Тодорова.

Снимка: bTV

За да добием по-ароматно и вкусно мляко, а оттам и по-качествено сирене, храненето на животните трябва да е естествено, разнообразно и богато на ароматни растителни видове, разказва още собственичката на фермата.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте btvnovinite.bg в TIKTOK