Сиренето днес е различно от това, което са яли бабите ни и дядовците ни. Заради климатичните промени.

Климатичните промени оказват силно влияние върху вкуса и аромата на сиренето. За този неочакван ефект предупреждават изследователи от САЩ, цитирани от Ню Йорк Таймс.

Снимка: bTV

Проучвания сочат, че има пряка връзка между тревата, млякото и накрая млечните продукти.

Учените обясняват откритието си с факта, че нестабилните климатични условия променят състава на почвите в пасищата.

„Колкото и да се опитваме да се доближим до вкуса, който са правили баба и дядо, и който си спомням от детството - няма как да е същият“, обясни Габриела Тодорова.

Снимка: bTV

За да добием по-ароматно и вкусно мляко, а оттам и по-качествено сирене, храненето на животните трябва да е естествено, разнообразно и богато на ароматни растителни видове, разказва още собственичката на фермата.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте btvnovinite.bg в TIKTOK