Пореден инцидент с тир възникна на опасен завой в козлодуйското село Гложене. Камионът се вряза в ограда и двор на къща и по чудо няма жертви. Това е третият подобен случай на опасен завой само за шест месеца.

Произшествието се случва във вторник сутринта. Камионът слиза от завоя, който е под наклон, не успява да го вземе и се врязва в оградата на имота. За щастие, пред къщата има овощна градина и тирът не достига до сградата.

Снимка: btvnovinite.bg

Няма пострадали. Шофьорът отказа коментар за bTV. Собственикът на фирмата превозвач заяви, че скоростта на камиона е била около 43 километра в час. Според него шосето е било мокро и затова се е стигнало до този инцидент.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите на местния жител Владимир Петров шофьорът е помагал след инцидента и пробата му за алкохол е била отрицателна. Според него повечето инцидент на този завой се дължат на несъобразена скорост, но отбелязва, че „всеки случай си е индивидуален“ и може би мокрият път също е допринесъл.

Снимка: btvnovinite.bg

На косъм камионът се разминал от сблъсък с автобус, разказа началникът по сигурността в община Козлодуй Иван Вачов.

Той обяви, че са поискали от АПИ обезопасяване на отсечката с мантинела или да се създаде обходен маршрут. От ОПУ-Враца заявиха, че проблемът е с наклона и със завоя, а не с асфалта на пътя.