Поглед към Новогодишното меню. От добре познатата пържола с гъбен сос до сърф енд търф скариди с хрупкава полента.

Как са се изменили рецептите през годините и какви са новите тенденции в новогодишното меню? Нашите репортери Симона Горчева и Каролина Занкова ни показаха няколко идеи за празничната нощ.

Шеф Георги Иванов показа вечеря в духа на „Балкантурист“. Той подготви руска салата и пържола с гъбен сос.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Какво трябва за руската салата:

Картофи, моркови, грах, кисели краставички, яйца, магданоз, майонеза, горчица

За свинските пържоли с гъби:

Свински пържоли, гъби, горчица, лук шалот, лимон, сол и черен пипер

Готвачът препоръча гъбите да бъдат обелени.

Как бяха приготвени те от шеф Иванов - вижте във видеото горе.

По думите му българската кухня се променя динамично преди и след 1989 г., защото световната и европейската кулинария в момента е в космоса.

Менюто на Лора Асенова

Каролина Занкова отиде в дома на Лора Асенова - победителка в "Мастършеф". Тя избра да представи две салати за начало.

Салати

Първата с цвекло, авокадо и орехи.

Втората с листни салати, бурата, прошуто, печена дюла.

Предястия

Хумус

Модерни елхички

Брускети

Основни ястия

Пикантни 

Сърф енд търф със скариди и телешко и салата едамаме

Десерт

Торта "Павлова" с пистачио крем и боровинки

Какви бяха необходимите продукти и как бяха приготвени специалните ястия - вижте във видеото горе.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK