Поглед към Новогодишното меню. От добре познатата пържола с гъбен сос до сърф енд търф скариди с хрупкава полента.
Как са се изменили рецептите през годините и какви са новите тенденции в новогодишното меню? Нашите репортери Симона Горчева и Каролина Занкова ни показаха няколко идеи за празничната нощ.
Шеф Георги Иванов показа вечеря в духа на „Балкантурист“. Той подготви руска салата и пържола с гъбен сос.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Какво трябва за руската салата:
Картофи, моркови, грах, кисели краставички, яйца, магданоз, майонеза, горчица
За свинските пържоли с гъби:
Свински пържоли, гъби, горчица, лук шалот, лимон, сол и черен пипер
Готвачът препоръча гъбите да бъдат обелени.
Как бяха приготвени те от шеф Иванов - вижте във видеото горе.
По думите му българската кухня се променя динамично преди и след 1989 г., защото световната и европейската кулинария в момента е в космоса.
Менюто на Лора Асенова
Каролина Занкова отиде в дома на Лора Асенова - победителка в "Мастършеф". Тя избра да представи две салати за начало.
Салати
Първата с цвекло, авокадо и орехи.
Втората с листни салати, бурата, прошуто, печена дюла.
Предястия
Хумус
Модерни елхички
Брускети
Основни ястия
Пикантни
Сърф енд търф със скариди и телешко и салата едамаме
Десерт
Торта "Павлова" с пистачио крем и боровинки
Какви бяха необходимите продукти и как бяха приготвени специалните ястия - вижте във видеото горе.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте btvnovinite.bg във VIBER
Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM
Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK