„Заявката за политически проект на Васил Божков това показва, че той не е лишен от чувство за ирония. Мисля, че той е достатъчно умен, за да разбере, че няма кака да оглави такъв проект“. Този коментар направи в предаването „Тази сутрин“ бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност Николай Радулов.

Ако имаше намерение да възложи на друг политически проект, нямаше да го пуска в публичното пространство, допълни експертът.

Според него подаваната чрез постове във „Фейсбук“ информация от укриващия се в Дубай бизнесмен цели да накара хората да се замислят и постига този ефект.

„С какво е по-различно житието и битието на г-н Божков и негово минало от това на редица известни хора в България, включително и на министър-председателя“, попита Радулов.

Относно публикуваните от Божков вчера есемеси, за които хазартния бос твърди, че са с премиера Бойко Борисов и, в които е намесено името на Мая Манолова експертът каза: „От това, което казват Божков и Манолова, разбрахме, че тя е поискала пари от него, но той по молба на премиера не ѝ е дал. Тоест, ако някой има отношения с г-н Божков, много близки, така че да дава или не дава пари, това, видно от есемесите, е премиерът“.

„Не е въпросът само в това какви са били контактите на Васил Божков с държавната администрация и висши държавни служители, а какви са контактите на всички богати хора с тези управляващи. Няма какво да се лъжем, има такива контакти и те са много близки“, коментира още експертът по национална сигурност. 

Вижте цялото интервю във видеото!