Мъж, хоспитализиран заради изгаряния, издъхва със съмнение за пневмония часове след изписването му от болницата в Берковица.

Той е имал рентгенова снимка, доказваща заболяването, но без тест за COVID-19.

Дъщерята на починалия пациент Вероника Младенова обясни, че в болницата, в която се е лекувал, са отказали да го хоспитализират.

"Изпратиха ме да му правя PCR тест и ме обвиниха, че не съм им казала, че е с коронавирус", разказа тя.

Вероника Младенова обясни, че при постъпването баща й е нямал никакви симптоми на COVID-19.

След пожар в къщата си, 61-годишен мъж постъпва в отделението по хирургия на Берковската болница с частично изгаряне на подбедриците. Раните са инфектирани, а той е в общо увредено състояние.

"С деменция, с прекарани три мозъчни инсулта и неподвижен с десностранна хемипареза", обясни д-р Емил Дойков, началник на отделението по хирургия в МБАЛ-Берковица.

Лечението дава резултат. Обратът настъпва след оплакване за болки в гърдите и последвали го кардиограма и рентгенова снимка със съмнения за пневмония, което предполага прехвърляне в други отделения.

„Оказа се, че вътрешното отделение е пълно – нашата болница е малка, има десет легла. В COVID отделението, което е разкрито към болницата, бяха също запълнени дванайсет легла”, каза още д-р Емил Дойков.

Липсата на места към онзи момент – 16 ноември, потвърждава и прокуристът на болницата, който казва, че няма къде да го лекуват.

Лекарят преценява, че състоянието на мъжа позволява транспортирането му към друго лечебно заведение с неспециализиран транспорт и го изписва.

Дъщерята на пациента взима направление за настаняване в друга болница и потегля с колата си към Монтана. Не успява да стигне, защото баща й издъхва в превозното средство.

Вероника ще се опита и да потърси правата си, като заяви, че не смята, че всички лекари се държат така.

"Определено към мен обаче отношението беше нечовешко", допълва тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!