Ден след взрива в жилищен блок във Варна, все още не е изяснена самоличността на двете жертви, не е ясно и какво точно е причинило инцидента. Това съобщи на брифинг тази сутрин окръжният прокурор на града Красимир Конов.

При инцидента вчера загинаха двама души. За едната жертва – жена, се предполага, че е живяла в апартамента, съседен на взривения. Все още се издирва 66-годишен мъж, който е живял във взривеното жилище. Не е изключено той да е втората жертва.

Мъжът е бивши военен и бивш служител на МВР, уволнен е дисциплинарно от полицията. Жената, с която е живял на семейни начала, е подала оплакване срещу него за домашно насилие и след съдебно решение той е трябвало да напусне жилището. В нощта преди взрива той е изнасял свои вещи от апартамента.

Хората от съседните апартаменти все още не могат да се върнат в домовете си. От Община Варна помощ е потърсило само едно 4-членно семейство, което е настанено в общинско жилище. Общината е готова да помогне и на други семейства.

Комисия е направила вчера първичен оглед на сградата, при който не са установени конструктивни нарушения, съобщи главният архитект на Варна Виктор Бузев. Трябва обаче да се направи конструктивно обследване, уточни той.

За сградата е осигурена охрана срещу посегателства.

Вижте повече във видеото!