Две са жертвите на взрива на апартамент във Варна, научи bTV.

Първо беше съобщено за загинала жена, за която се предполага, че е живяла до взривеното жилище. Все още не е ясно коя е втората жертва. 

Изяснява се самоличността и на двамата загинали.

Взривът избухва на четвъртия етаж на блока. Напълно са унищожени два апартамента, трето жилище е със сериозни щети. 18 души са преминали прегледи в две болници, за наблюдение остават 7 души, между които три деца.

Снимка: btvnovinite.bg

Издирва се 66-годишен мъж, бивш служител на МВР, който късно снощи е изнасял багаж от жилището си. Заподозреният за палежа е бил дисциплинарно уволнен за корупция. 

Нощният взрив отеква на километри около 4,20 сутринта. 

Заради силното задимяване, хората от по-високите етажи не могат да напуснат домовете си и пожарникарите ги евакуират с вишка. Сред тях е и 81-годишната Ивана Проданова.

В клиниката по токсикология в МБАЛ-Варна са настанени две жени, които са обгазени, но нямат изгаряния.

Снимка: btvnovinite.bg

Подозренията за палежа падат върху 66-годишен мъж, който снощи се изнасял от жилището си, след ограничителна заповед заради домашно насилие над жената, с която доскоро живеел. Той е бивш военен и полицай.  

Даниел Шопов, директор на ОД-МВР Варна съобщи, че се издирват и мъжът, и жената.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди дни мъжът разказал пред варненска медиа за конфликта.

Пламена Николова от сайта „Варна 24“ е разговаряла с него преди дни и той споделил, че е отчаян. Бил разочарован от жената, с която живее от 24 години. Грижил се е за нея и за сина ѝ, изучил е детето, вложил е много емоции и средства в тази връзка.

Изведнъж обаче жената пуска жалба срещу него за домашно насилие. Жилището е нейно, и бившият полицай трябвало да го напусне.

Кметът на Варна - Иван Потних съобщи, че общината има готовност за настаняване на семействата, останали без подслон. Засега само едно семейство е проявило такова желание.