Родители на 2-годишно дете твърдят, че е било подложено на насилие в частна детска ясла. На 4 юни Цветелина и Александър Стамболийски взимат сина си с хематом на ухото. Според тях причината е инцидент в яслата.

„Когато взех сина си, беше видимо стресиран, притеснен и трепереше. Учителката твърдеше, че през целия ден е плачел и не е искал да спи. След това забелязах, че ухото му е посинено. В „Пирогов” установиха, че е с хематом”, разказа майката на детето.

Лекарите са обяснили на родителите, че той се получава от рязко дръпване или извиване на ухото. Майката и бащата на детето искат да разберат кои учителки са били на сменя в деня на инцидента и защо директорката крие техните имена.

Детето посещава яслата от януари месец, а родителите твърдят, че проблеми е имало и преди. От детската градина казват, че комуникацията с тях се е нарушила, след като са ги посъветвали да преместят детето в друго заведение.

„Детето е изключително неконтролируемо и буйно. През цялото време плаче, бяга и се блъска в стени”, разказа директорката на детска градина "Славейче" Ирена Радулова.

Родителите обаче попитаха защо не са били информирани за поведението на сина им и обясниха, че когато са звънели да питат за него в яслата, учителките са им отговаряли, че всичко е наред. Директорката обаче твърди, че те са били сигнализирани за агресивното му поведение. Майката и бащата отрекоха това да е вярно.

Ирена Радулова каза още, че е препоръчано на родителите синът им да бъде консултиран с детски психолог.

„Освен да пазим тяхното дете, трябва да пазим и останалите”, допълни Радулова.

Други родители обясниха, че досега не са имали проблем в тази ясла и че са доволни от персонала.

Екипът на bTV потърси МОН и Министерството на здравеопазването. От там не отговориха дали има насилие над дете. Дирекцията по социално подпомагане се самосезира след подадения сигнал.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!