Операторът на bTV Борислав Мавров беше напръскан с лютив спрей от полицията. Състоянието му наложи да бъде откаран в ИСУЛ, разказа той в ефира на „Тази сутрин“.

„Вече съм по-добре, вече виждам. Кожата ми пари по ръцете, по врата, по очите – навсякъде. Пръснаха ме директно в лицето. От полицаите, от жандармерията, както бяха строени кордоните между колите. Те са на 2-3 редици и не беше първата редица – от втората редица просто някой изкара и ме пръсна с газ. Сега, не мога да кажа, че е било нарочно спрямо мен или нещо такова, но нарочно си пръсна. Може би е искал да напръска протестиращ, не знам. Нищо не виждах, едвам си отварях очите. За секунда си мислех, че ще ослепея. Ужасно усещане“, разказа Мавров.

След като е напръскан, получава помощ от Канна Рачева, притекли са се и протестиращи, както и полицаи, разказа още операторът.

Извикана е била линейка, но в крайна сметка от Столичната община откарват Мавров в ИСУЛ. По думите му в болницата е имало и пострадали от напръскване служители на реда.

Мавров обясни, че той лично не видял протестиращи да пръскат с газ. Разгневили ги кордоните и искали те да бъдат премахнати.

„Според мен не беше необходимо да се пръска, така си мисля поне. Вярно е, че протестиращите бяха много напористи – бутаха бусовете на жандармерията, клатеха, искаха да ги избутат, за да могат да преминат през кордона“, разказа още операторът.

В момента състоянието му е добро.