Мъж с бухалка изпочупи магазин в центъра на Велико Търново. Инцидентът беше заснет, а кадрите се появиха в социалните мрежи. 

По информация на полицията причината са неуредени финансови отношения. Вчера в следобедните часове мъж на около 26 г. от Горна Оряховица се насочва към конкретния търговски обект. 

Снимка: btvnovinite.bg

Очевидците на инцидента разказаха за поведението на вандала. Необезпокояван започва да чупи витрините на магазина с бухалка и камъни. По това време вътре е продавачката, а районът е оживен, защото се намира в центъра на града. 

Свидетелите коментират, че нападателят дори бил с усмивка на лицето, докато чупел витрините. 

Собственикът на магазина Красимир Кънев заяви, че познава нападателя, работел за него в продължение на няколко месеца. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Изведнъж реши да напуска и си тръгна. Платени са му парите, които ги има. Той си претендира за 3 млн. лв., доколкото чух – толкова му струвала шпакловката. Срещу него има вече 10 преписки - в Горна Оряховица, в Лясковец, тук в Търново. Счупи стъкло на автомобил, на къщата ни, в наша бизнес сграда някакво шише със запалителна течност беше хвърлил. Очаквам полицията да си свърши работата“, каза още Кънев. 

Извършителят е задържан. Днес мястото е разчистено, витрините са покрити с найлони. Все още не е ясен размерът на щетите. Работата по случая продължава.