Партията „Републиканци за България“ се финансира в голяма част от дарения на бизнесмена Павел Вълнев. Той е дарил един милион лева. Това стана ясно от гостуването на председателя на партията Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин“.

Освен дарител, Вълнев е и работодател на Цветанов, който работи в негова фирма в България и получава „заплата според средните стандарти за Съединените щати“ (където е основният бизнес на Вълнев - б.р.).

„Павел Вълнев ми постави условие, за да работим заедно – дали имам зависимости от ДПС. Доказах, че нямам“, каза Цветанов.

Лидерът на „Републиканци за България“ описа Вълнев като изключително успешен бизнесмен в Съединените щати, който иска да види промяна в статуквото на страната.

„Той иска този проект да бъде независим. Вълнев е с двойно гражданство и не може да стане министър или депутат. Той инвестира във всички държави по света, но това, което вижда е, че в момента трябва да има промяна на статуквото, за да създадеш среда за инвестиции“, коментира Цветанов.

Бившият член на ГЕРБ коментира, че всички бизнесмени, които имат партийни обвързаности в България са забогатели през годините на прехода или от обществени поръчки. „Павел Вълнев е успял човек и бих искал да има повече такива българи, които искат да участват в този процес“, допълни Цветанов.

За предстоящите парламентарни избори Цветанов заяви, че няма съмнение, че „Републиканци за България“ ще бъде част от парламента: „Не само, че ще прехвърлим прага, а ще бъдем незаобиколим фактор“.

„В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото“, коментира Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ясна. „Освободиха трима министри затова, че имат връзки и са част от подкрепата за ДПС. Владислав Горанов е активният участник в реденото на листите и това дали някой от тези министри ще са в листите – това ще е ясен знак, че връзката е много силна и здрава“, смята Цветанов.

По думите му част от хората в „Републиканци за България“, макар и да са стари лица, са качествени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!