Съюзът на артистите у нас връчи на Световния ден на театъра - 27 март, престижните награди „Икар“. Отличието за изключителен принос получи актьорът Антон Радичев.

Израснал в крайния квартал около тухлените фабрики, шампион по лека атлетика с препятствия на 400 метра и един от най-добрите радисти в казармата. Той обича да разсмива хората наоколо. В гримьорната, недалеч от голяма сцена на Народния театър, с носталгия си спомня за едно момче и първата му работа като общ работник по време на строителството на „Нефтохим – Бургас“.

„Наблюдавам хората. Искам да усетя живинката, да усетя характера на този човек. Оказва се, че много от образите съм взел от живота. Страшно много обичам да помагам и го правя, когато мога“, казва Радичев.

Една закъсняла телеграма отменя околосветското пътешествие и го насочва към тогавашния ВИТИЗ. Следват десетки роли в киното, театъра, предаването „Клуб НЛО“. Обича всички образи, които е изградил, дори и отрицателните.

„Киното си е кино, а театърът си е театър. Друго е да снимаш по 4-5 дубъла, докато изберат единия от дублите, а друго е да живееш живота си на сцената и да го живееш истински, Много съм се радвал за това, че мога да живея истински на сцената... няма как, това е положението”, споделя отличеният актьор пред bTV.

Гледайте във видеото цялото интервю на Цветелина Петрунова с Антон Радичев!