Продължават проверките на Центъра за градска мобилност за носене на маски в градския транспорт. Инспекциите се извършват съвместно с общинска полиция.

Снимка: btvnovinite.bg

„Над 60 акта са издадени за последните три месеца по закона за здравето за неносене на маски в публичния транспорт“, съобщи директорът на ЦГМ Димитър Дилчев, според когото в момента пътниците са по-редовни и по-съзнателни.

„Призовавам да носят маски или шалове, да се пазим взаимно, да имаме търпение, докато  премине пандемията“, каза Дилчев.

Реверанс има от страна на проверяващите към хора, които имат маски, но не ги носят както трябва, но с увеличението на броя на заразените толерантността ще намалява, каза директорът на ЦГМ.

Снимка: btvnovinite.bg

Проверките са непрекъснати – всеки ден по пет или шест спирки са определени като места от проверяващите. Те ще бъдат регулярни, докато не отмине пандемията. Автобусът се задържа за една минута, докато премине инспекцията, така не се забавят разписанията на превозните средства, обясни Дилчев.

Нарушителите се свалят от автобусите. Глобите за нарушаване на мерките срещу коронавируса по закона за здравето започват от 300 лева, напомня Дилчев. 

Вижте повече във видеото!