Австралиецът Джок Полфрийман се намира в София, след като беше пуснат от центъра за настаняване на мигранти в Бусманци. Това съобщи за bTV адвокатът му Калин Ангелов.

Той ще може да остане на избран от него адрес, но няма да може да напуска страната, защото австралийските му документи ще бъдат отнети. Ще трябва да се разписва в полицията веднъж седмично.

"Аз разбрах от него в 17:45 ч., че го пускат. Никой от българските власти официално не ме е уведомил. В Бусманци също са били изненадани от новината”, каза в "Тази сутрин" Калин Ангелов.

Снимка: БГНЕС

"Нямаме никакъв официален документ от българските власти кой е взел паспортa му и къде стои. В момента той няма никакви документи”, каза още адвокатът му.

По думите му е силно преувеличена бройката на телефоните, които се твърди, че са били у него. Според Ангелов Фрийман е имал два телефона, единият от които е счупил.

"Предполагам, че го е направил, защото не е искал някой да му гледа личната поща", допусна адвокатът на Джок Полфрийман.

При излизането си снощи австралиецът заяви, че няма намерение да напуска страната и ще остане при приятели. Той отново потвърди, че планира да работи, за да изплаща кръвнината на роднините на Андрей Монов, за чието убийство беше осъден.

Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман обаче смята, че ако върнат делото му за ново разглеждане, всеки съдия ще трябва да си дава отвод, защото няма да е безпристрастен след медийния шум и ще трябва да се намерят съдии от друга държава.