Опасен инцидент на бургаско кръстовище по чудо се размина без жертви, но предизвика сериозна обществена реакция.

Става дума за светофарите на бул. "Демокрация" при отбивката за комплекс "Лазур". При неработещ светофар малко след 22 часа две коли се удрят и едната събаря колчетата на автобусна спирка.

Там за огромен късмет няма хора, така че катастрофата се разминава само с материални щети. Съборени са обаче няколко дървета и метални колчета.

Снимка: btvnovinite.bg

Директорът на общинско предприятие „Транспорт“ Андрей Рунчев към община Бургас обясни, че при работещ светофар обратният завой е разрешен.

„В случая светофарът не е работил, но се вижда от кадрите на видеокамерите, че два автомобила, които идват от автогара и жп гара в посока изхода на Бургас, са карали с несъобразена скорост“, обясни той.

„В петък вечерта част от светофарите по това време преминават в този режим, когато мига само жълта светлина“, добави Андрей Рунчев.

По думите му органите на реда трябва да установят дали двата автомобила са правили нерегламентирана гонка. Според него основна причина за инцидента е несъобразена скорост.

„Голяма част от пътнотранспортните произшествия, които се случват на територията на общината, са именно поради невнимание и несъобразена скорост“, отбеляза още Андрей Рунчев.

От общината са предвидили средства за увеличаване на броя на камерите, които да следят за нарушения на пътя.