Песента „Очите“ оглави класациите на радиата през последните две седмици, а клипът е изненада дори за автора на песента – Миро. Това заяви в студиото на „Тази неделя“ изпълнителят. 

„Клипът е подарък за рождения ми ден – 10 март. Вече беше влязла карантината, при което много неща бяха спрени. Маргарита Будинова, с която работим над 20 г., тя е официалният ми хореограф, тя е решила да направи тази изненада за мен и аз разбрах преди 4-5 дни“, разказа Миро. 

По думите му е останал безмълвен и не е знаел как да реагира. Той посочи, че е изключително благодарен за факта, че толкова много хора са се съгласили да участват във видеото. 

„Песента е написана в Норвегия. Всяка година ходя там, тази година Арктическият кръг беше значително по-топъл от България и аз бях на един малък остров, а песента ме навести, докато вятърът се опитваше да събори една къща. Тя е създадена във вид изолация“, посочи изпълнителят.

Миро заяви, че по време на карантина често пее на живо от вкъщи. Той заяви, че не вярва в социалната дистанция, защото може да сме далеч физически, но сега е моментът, в който хората се обединяват в общност. 

Изпълнителят сподели, че не се притеснява от разпространението на новия коронавирус и ще си отиде от този свят, когато Бог реши. Как светът ще се промени след COVID-19, според Миро – вижте във видеото!