Певецът Миро заяви, че изминалата година е най-добрата му досега, защото е успял да се пребори с алкохолна зависимост.

Изминаващата година беше много ползотворна за мен, защото се преборих с тази зависимост от алкохола, каза певецът пред "120 минути".

Пиех стандартно като българите, в един момент аз освен че пиех, когато съм гневен, го правех и когато съм весел, и когато съм тъжен. Думата зависимост настъпва тогава, когато се освободиш от нея, каза певецът.

Той е усетил сериозността на проблема си през януари тази година.

Снимка: bTV

"Прекарах една цяла нощ в молитва, защото ми беше много зле заради проблем с алкохола, защото пих цяла нощ и си казах, че не може по този начин и си казах: Или умирам от това, защото този навик ще се превърне и вече ме характеризираше като личност, или ще се измъкна", сподели артистът.

Той призна, че при него не е било нормално, по време на участие не е пиел, но като е знаел, че му остават само 40 минути е започвал, а основното е било бира. Той сподели, че не само твърдият алкохол може да повлия, но и лекият, ако е в голямо количество.

Снимка: bTV

Методично пиех и това беше ежедневие, сподели още певецът. 

Работата е много зле, когато започнеш да криеш от себе си количеството алкохол, което си изпил. Методично си изхвърлях бутилките, ако ги бях събрал на едно място, можеха да направят една торба с бутилки, изпита за 24 или 48 часа. А те са пълни с отрова, която замъглява мисълта, сподели певецът.

След молитвата към Бог, аз спрях да пия и сега благодаря, че съм трезвен всеки ден, каза още Миро.

Той заяви, че споделя тази тежка история за битката с алкохола, за да помогне на други хора в неговата ситуация. Той обясни, че днес не пие и не иска никога да се връща към тази зависимост.  

Снимка: bTV

Новите коледни песни на Миро ще са разпространени по празниците в интернет платформите, за да се слушат от всички, които обичат Рождество. Новият му албум ще се появи вероятно през януари в предпродажба.

Вижте във видеото какво още каза известният изпълнител.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!