„Ти защо си тук” – новата песен на Койна и Миро събра над 60 000 гледания в YouTube за по-малко от 24 часа. По-важното е обаче хората дали я усещат, каза в предаването „120 минути” Игор Марковски. Той добави, че темата на песента е, че в един мъж живеят две жени и той не може да избере коя от двете.

„Но всъщност, всичко това е подсъзнателно, че цял живот ти се чудиш защо си тук и не можеш да си отговориш на този въпрос, защото той е доста на високо”.

Марковски обясни, че е трябвало да събере този дует в един ден, тъй като, ако единият откаже, проектът пропада. На въпроса как го е убедил, Миро отвърна:

„Каза – Койна Русева, аз харесвам красотата, Койна е много красива, аз я харесвам от малък, тя има забележително чувство за хумор”. Как обаче Койна е приела предложението, Марковски разказа:

„Койна караше кола от Пазарджик за София след представление, тя каза, чакай да спра колата, защото това е невъзможно – че той Миро няма да пее с мен, аз й казах – да, тя каза давай, пускай песента”.

„Това беше първата песен. Втората песен мисля, че се случи малко по-лесно. Имаше малки съпротивления в екипа дали ще успеят да се справят за втори път, защото „Нависоко” е нависоко, а тук трябваше да се качва още по-нависоко”, каза Игор Марковски.

Димитър Вълчев, иначе адвокат по Наказателно право, участва като автор на текста и на музиката.

„Тук трябва да отдадем дължимото на един тих и деликатен гений в българската музика  – Момчил Колев, който направи аранжимента на тази песен.

Дуетът няма да има име, каза Игор Марковски и поясни:

„Нашите планове, не са бъдещи, ние работим днес, сега, тази минута, защото живеем днес, никой не знае какво ще бъде утре. Идеята е, че Миро и Койна влизат в бъдещето и виждат, и усещат като един архитект, който застава на празното място и може да съгради там къщата и да я ситуира в средата, по същия начин работят и това е едно голямо предимство да се работи с тях, голяма отговорност и привилегия”.

Третата песен е изненада, вторник или сряда ще говорим с тях за нея и е много хубава, допълни Марковски.

На въпроса защо Миро го няма в клипа, Миро отвърна, че е много благодарен, че това му е спестено:

„Не виждам смисъл да съм в клипа. Всъщност, той вчера ми каза – извинявай, че не си в клипа. Това е такова благословение за мен, това е такова истинско благословение. Единственото време, което трябваше да отделя, беше да вляза в студиото, да изпея песента, тази песен се пее лесно, тя тече гладко като вода, и това е. И оттам нататък никой не те занимава,  връчва един готов продукт, ти го гледаш вече като фен, защото аз не участвах нито в смесването, което обикновено правя с моите неща, аз съм част и от смесването, понякога и режисьор, и участвам в клипа и т.н. В случая имаш един съвършен продукт с хора, които харесваш, Дино, с Красена, с Койна и твоето име и то наредено с тези хора, които толкова харесваш и обичаш”.

Марковски допълни, че идеята му е била почти никъде да не се появява Миро, но в третия клип той ще играе.