Колегите от ИТН дадоха заявки, че ще се борят с корупцията, със статуквото, което се олицетворява от ДПС и ГЕРБ, а сега се коалират с тях. Не бих искал да бъда на мястото на избирателите на ИТН.

Това заяви пред bTV зам.-председател на НС Мирослав Иванов.

“Искането за предсрочното освобождаване на Никола Минчев не е подкрепено с никакви разумни аргументи. Мотивите са около страница и половина, подписите на служителите са над пет страници”, добави той.

Припомняме, че депутати от ИТН внесоха в деловодството на Народното събрание искане за оставката на председателя на парламента Никола Минчев. Формалният повод е, че той не закри днес заседанието на депутатите при изслушването на външния министър Теодора Генчовска за Северна Македония.

„За съжаление, този акт е поредният епизод на политическите игри, които се ръководят много умело от опитните играчи от ГЕРБ и ДПС. Може би това е проба преди вота на недоверие. Искането за изслушване на министър Генчовска към НС не съдържаше посочване на документи, които следва да бъдат разгледани в изслушване“, заяви Иванов.

Той добави, че е имало гласуване и народните представители са решили заседанието да е открито.

Вижте повече във видеото.