Владимир Спасов стана мениджър на годината в 15-ото юбилейно издание на конкурса на списание "Мениджър". Той е мениджър в компания за хидравлични системи.

Конкурсът представя и награждава големите личности в бизнеса - хората, които създават качествени продукти, осигуряват работни места, внедряват нови технологии и прилагат най-високи стандарти.

Снимка: bTV

„За мен тази награда в такава ситуация на криза е изключително ценна. Това означава, че всички ние, които бяхме финалисти на тазгодишния конкурс за мениджър на годината, сме успели да направим компаниите си дори по-успешни именно в такъв момент. При всички положения кризите са не само негатив“, казва мениджърът на годината. 

Спасов обясни и как е успял да увеличи служителите си.

„Не само успяваме да ги запазим, но успяваме и да ги увеличим. Само преди две години във фирмата работеха 1100 души, а момента са 1350. Естествено, че всичките обстоятелства, които са особено през настоящата година, са около нас и изискват по-особено отношение към работниците и към възнагражденията. Но компанията е отговорна към служителите си. Към момента сме успели чрез двукратно увеличение на заплати да компенсираме инфлацията“, каза той.

Филмът за тазгодишната церемония ще бъде излъчен на 27 ноември от 16 часа по bTV.