Жителите на най-малкия български град Мелник на протест. Хората настояват досегашният кмет на града Нако Петев да продължи да ги управлява.

След промяна в закона, населението беше лишено от правото да избира кмет и за управник ще бъде назначен наместник, който трябва да ръководи още няколко населени места. Хората не са съгласни с това и заплашват да блокират с жива верига кметството.

Снимка: btvnovinite.bg

Според протестиращите кметът Петев е обединявал хората, чистел е града и е организирал мероприятия за неговите жители.

Оказва се, обаче, че не всички искат оставането на стария кмет и между мелничани има разнобой по темата.

107 души са се подписали в петиция за оставането на стария градоначалник, но според техните противници не всички подписи принадлежат на местни хора. Други заявяват, че не всички са се подписали лично в „този списък”.

Снимка: btvnovinite.bg

Назначението на наместник в Мелник зависи от общинския кмет на Сандански Атанас Стоянов, който заяви, че градът има нужда от промяна и развитие и това е неговата цел с назначаването на новия градоначалник. Кметският наместник, който предлага Стоянов, е Сашо Филипов.

Самият Филипов заяви, че е роден в Мелник и не знае защо местните хора не го харесват, а протестиращите отговориха, че не го познават и затова не го искат.