Медици от столичната болница “Св. Иван Рилски” излязоха на протест в защита на директора си. Те настояват д-р Дечо Дечев да остане директор на болницата. Според лекарите има политически натиск за оставката му. Д-р Дечев е казал в официалното си съобщение, че няма такъв.

През ноември миналата година д-р Дечев е предал доклад за финансовото състояние на болницата.

“Има напрежение и то е породено заради това, че д-р Дечев по необясними причини е подал оставка. Болницата работи прекрасно, а възнагражденията са повече от добри, няма конфликт между работещите с изпълнителния директор. Това е и причината да смятаме, че има външен натиск. Бяхме при директора преди малко и той помоли хората да останат в сградата на болницата и да не излизат навън”, каза председателят на синдикат “Защита” Красимир Митов. 

Той подчерта, че има разминаваме между принципала и ръководството на болницата. “Директорът днес има среща и очаква проблемът между институциите да се реши. Ако днес няма решение на проблема от утре протестиращите ще бъдат на булеварда”, каза Митов. 

“Ние сме притеснени, защото този цирк беше разиграван и преди пет години. Тогава д-р Дечев беше отстранен и ни беше изпратен друг директор, който за близо една година съсипа болницата. Ако сега целта е отново да бъде съсипана и държавната болница в полза на частниците, то ние не сме съгласни”, уточни той.