След репортаж на bTV мечтите на едно 9-годишното момче с детска церебрална парализа се сбъднаха.

9-годишният Ивелин Бонев от Сливен срещна подкрепата на познати и непознати в борбата си за живот. С помощта на добродетели за детето с ДЦП беше събрана сумата от 20 хиляди евро, необходими за лечение в Турция.

Майката на Ивелин – Даниела Митева, разказа в „Тази сутрин”, че отзвукът от историята на сина ѝ я е трогнал.

„В магазина, в който работя, дойде едно детенце на възрастта на Ивко и дърпаше майката за ръкава и сочеше кутията и искаше да пусне пари в кутията. Това ме трогна”, сподели майката.

„За Турция нямаме насрочена дата, трябва да преведем парите по сметката на болницата и оттам вече ще ни дадат дата. Ако успеем да минем невролога без пълна упойка, оставаме за операцията”, обясни още Даниела.

След като разбрали за случая на Ивко, пожарникарите от РДПБЗН-Сливен поканиха 9-годишното дете в пожарната – да стане пожарникар е заветната мечта на момчето.

„Те ми показаха как можеш да разделиш стълбите в действителност, а аз ги попитах нещо смешно няма ли, когато ги разделят и пожарникарят да се раздели”, разказа Ивко.

„Отворени сме към всички деца, затова и планираните занятия, които ги провеждаме в детски градини и училища, това също ни изпълва с много голямо задоволство. На абсолютно всички автомобили, които желаеше, детенцето се качи. Беседваме с абсолютно всички деца, показваме им мерки за безопасност”, посочи началникът-смяна на пожарната в Сливен Пламен Чичев.

Инициатори на дарителската кампания са Ивайло Василев и Иван Христов, които поставиха над 40 кутии в цялата страна

„Аз вярвам в принципа „предай нататък” и всеки от нас може да дава пример”, коментира Ивайло Василев.

„Да помогнеш, да можеш да подадеш ръка в един труден момент на такова семейство – по-голямо удоволствие няма”, каза от своя страна Иван Христов.