„Много бих се радвал, ако Иван Гешев позволява на журналистите да зададат въпросите, които искат да му зададат. Няма как да разчитаме на парламентарната опозиция, още по-малко на управляващите, че на изслушването ще зададат адекватни въпроси. Няма как да разчитаме, че някой ще ни свърши работата и затова просто влязохме и си я направихме сами“.

Това разказа в ефира на „Тази сутрин“ активистът от „Да, България“ Константин Ангелов, който по време на изслушването на главния прокурор хвърли по него бутафорни банкноти евро с лика на министър-председателя и незабавно беше изведен от залата.

Пред bTV младежът разказа, че акцията е планирана отдавна. „От три месеца чакаме да разговаряме с Иван Гешев, който упорито отказва да отговори на важните въпроси за България, като например защо прокуратурата не разследва случая „Осемте джуджета“, който е изключително показателен за начина, по който функционира правосъдната ни система. Защо прокуратурата не разследва чекмеджетата на Борисов. Банкнотите, които хвърлих, бяха препратка точно към това“, коментира Ангелов.

След случката мъжът е изведен от НСО. По думите му пресаташето на държавното обвинение отправил заплашителен жест към него.

Ангелов влязъл в сградата на Народното събрание с журналистическа акредитация, издадена от администрацията на парламента.

По думите му това бил най-добрият начин да се стигне до главния прокурор, за да му бъдат зададени въпросите.

„Той предпочита не да се разхожда из центъра на София, а да се крие и да прави показни пиар акции по села и паланки, където няма кой да му противоречи“, добави мъжът.