„Като работещ в театър, всяка седмица ми се е налагало да излизам по няколко пъти пред публика, която е от порядъка от 500 до 800 души. Случвало ми се е и в Зала 1 на НДК да играем пред 3000 души. Но знаейки, че в „Стани богат“ ще те гледат поне 100 000-300 000 души, усещането е съвсем различно. Адреналинът беше много висок, колкото и да се мъчех да бъда хладнокръвен. Много ми беше трудно“.

Това сподели в „Тази сутрин“ Мартин Василев, който си тръгна с чек за 2000 лева от „Стани богат“, след като се препъна на въпрос за "Малкият принц".

Той е бивш балетист и настоящ помощник-режисьор в Националния музикален театър.

„Този формат е гениално структуриран, има от всичко по малко. Бях се помолил Богу да ми се паднат такива въпроси, които кореспондират с общата ми култура. Човек тогава има шанс“, казва Мартин Василев.

Въпреки лекотата, с която отговаря на първите въпроси, той определя играта си като провал.

„Това го чувствам като един от големите провали в живота си. Много ми се играеше. 2-3 дни след играта не можех да си намеря място. 2000 лева за мен са много пари, предполагам и за повечето хора. 500 лева също са много пари“, казва Мартин.

„Ще ги наместя тези 2000 лева, дори Бил Гейтс ще се справи“, пошегува се още той.

Той сподели, че към момента има твърде много работа и не планува пътувания. През годините с балета обикаля света. Любимите му турнета са в Япония. 

„Чувствата от добре свършена работа е едно от най-силните чувства, които човек може да изпитва. В тази работа получавате удовлетворение сега и веднага. Не е заради аплодисментите, а заради това, което постигаш – сега и веднага“, споделя Мартин.

Той посочва, че балетът учи на дисциплина.