Красимир и Михаил Балабанови, баща и син, спечелиха 10 000 лева от играта „Стани богат“ в специалната детска седмица на предаването. Част от парите те ще дарят за кауза, свързана с опазването на застрашени видове птици в България.  

„От малък съм мечтал да участвам в „Стани богат“, винаги съм обичал да чета книги, да пътуваме на различни места“, каза Михаил Балабанов в предаването „Тази неделя“. 

Бащата Красимир оставя почти през цялото време сина си да играе сам. На въпроса за 20 000 лева момчето се отказва, тъй като не е сигурно, но след играта посочва верния отговор. 

Снимка: bTV

„Бяхме заключили по-малка сума, което ни водеше към риска да я загубим, за да може да дарим по-голяма част от спечелената сума на Българското дружество за защита на птиците, кампанията, която Михаил реши да подкрепи с част от сумата“, казва Красимир Балабанов. 

„Вярвам, че това е наистина добра кауза. Това са три много застрашени видове в България – царски орел, ловен сокол и лалугер. Ловният сокол е на прага на изчезването, има само две двойки, които се размножават. Вярвам, че това ще помогне на цялата екосистема в България“, споделя Михаил. 

В Михаил бъдеще иска да се занимава с орнитология и история. През лятото той участва в лагер за защита на птиците, където те се наблюдават, но и се създават изкуствени острови, на които да гнездят различните застрашени видове.

Освен любов към птиците, Михаил проявява интерес към историята, митологията и народните танци.

А след силния старт на новия сезон на „Стани богат“ през следващата седмица в играта ще влезе чисто нов жокер - „Помощ от приятел в студиото“. Той влиза в употреба още в понеделник, в 18 ч. по bTV, за да направи любимата игра за знание в света още по-интересна, любопитна и динамична. 

„Знанията са важни, но винаги има и доза късмет. Въпросите са крайно разнообразни. Най-важното е човек да се престраши“, казва бащата на Михаил Красимир.