"Имаме покана от "Има такъв народ", важно е разговорите да бъдат проведени успешно и много конструктивно", заяви Мартин Димитров за консултациите за съставяне на кабинет.

„Представям си, че всеки, който сяда в тези консултации, ще извади своите приоритети. Ние от „Демократична България“ не можем да отстъпим от съдебната реформа“, заяви Мартин Димитров.

Според него първо трябва да се говори за общи приоритети, преди да се обсъжда какъвто и да е състав на правителството.

„За дълбоките реформи трябва да има писмено съгласие и те да са ясни от самото начало“, заяви Димитров.

„Ние направихме жест към ИТН – подкрепихме техния кандидат за председател на парламента, въпреки че нямахме разговори за това. Това е сериозен политически жест, който се надявам да бъде оценен", допълни той.

"Подобна ситуация като в България има в много страни. В скандинавските държави се правят страшно сложни мнозинства от много партии", каза още Мартин Димитров.

"Проблемът с коалициите в България е това, което направиха ГЕРБ – те подписваха формална коалиция с Патриотите, да речем, а след това управляваха с ДПС. Ако се направят както трябва нещата, могат да сработят", коментира Димитров.

По думите му най-важните неща са съдебната реформа, дигитализацията и запушването на пробойните в бюджета. След това трябва да се търсят хората, които да свършат тези неща, смята той.