Шести ден няма следа от 17-годишното момиче от Дупница. Ивана Георгиева е в неизвестност от миналия четвъртък. Полиция и доброволци издирват момичето, а в акцията са ангажирани кучета, термокамери и дронове. 

От началото на акцията те са обходили над 600 декара площ.

Включиха се и служителите от горското стопанство, които обхождат едни от най-трудните райони в покрайнините.

„В издирването сме още петък. Наши екипи участваме с високопроходима техника, главно в по-тежки терени. Надяваме се да има резултат. Терените, които познаваме, се обхождат щателно - вили, къщи, местности в покрайнините на Дупница“, каза Атанас Диманков, директор на горското стопанство.

По думите му липсва достатъчно информация за изчезналата Ивана.

„Там, където последно са видели момичето, навсякъде претърсвахме. Разговаряме с наши контрагенти, които работят в този район за следи и информация, но е много оскъдно. Причините може да са много. Малко вероятно е да е в гората. Сезонът е такъв, че не може да издържи, при положение че е леко облечено и няма подходяща екипировка. От това, което знам и чух за момичето, е, че се е движило в градската част. Нямаме основни следи, които да ни насочват. Надеждата винаги умира последна“, разказа старши лесничей Велимир Иванов.

Притеснени са и преподавателите на момичето, които вчера обясниха пред bTV, че тя е имала проблеми, но не е била тормозена от съучениците си. Майка ѝ пък била викана многократно в училището, включително в деня на нейното изчезване.

Междувременно от полицията поискаха съдействие и от съседни областни дирекции на МВР за установяване на местонахождението на Ивана.

В понеделник в късния след обяд в профил в социалните мрежи, за който се твърди, че е на Ивана, беше сменена профилната снимка. Малко по-късно в друг профил в друга социална мрежа снимката също беше сменена със същата.

Все още не е ясно дали Ивана има достъп до този профил и дали някой друг има. Сигналът е подаден в полицията и се работи по случая.