Малкият Никола от Бургас се нуждае от последваща операция, след като крачето му беше удължено и това му позволи да се придвижва нормално.

4-годишно дете с вроден дефицит на бедрената кост. Преди година семейството му призова училищата и родителите в града вместо цвете за първия учебен ден да дарят парите за скъпа операция на сина им.

Тогава Никола имаше 5 сантиметра разлика в крачетата и стъпваше трудно. След операция в САЩ крачето е удължено с 54 милиметра.

„Две еднакви крачета имаме вече, на много хора не им се вярваше и на нас също, просто ние всеки ден удължавахме, всеки ден сравнявахме крачетата“, казва Валентина Христова, майка на Никола.

На детето е поставен вътрешен фиксатор с хардуер. Налага се да остане в инвалидна количка за дълго време, но после вече може да тича.

„Видяха, че костта е заздравяла напълно и ни казаха, че може да бъде толкова активен, колкото поиска, аз го изправих и той веднага тръгна да бяга, което беше много странно за дете, което е изкарало 4 месеца в инвалидна количка“, разказва още майката.

Сега лекарите са насрочили последваща операция. 20 757 долара са нужни за премахване на фиксатора. Сумата не е толкова голяма, но е непосилна за семейството.

Организират се благотворителни базари и йога часове с призива „Шанс за Никола“.

Ако желаете да помогнете, дарителската сметката е:

IBAN:BG92UNCR70001523296890

BIC:UNCRBGSF

Титуляр по сметката:

Никола Петков Димов