„Мая Манолова е с политически опит и морал. Тя е един лидер, който има своя опит“, каза в "Тази сутрин" режисьорът Максим Генчев, който е кандидат-депутат на „Изправи се! Мутри, вън!“.

Той каза, че вижда именно Манолова като министър-председател.

„Време е да вляза в политиката на дело“, допълни Генчев.

„Не съм политик, аз съм гражданско лице със своята позиция. Имам негативно отношение към политиката, тя ме вбесява“, каза още той.

По неговите думи най-важната му цел като депутат ще бъде да превърне Кърджали в новата кино дестинация у нас и да изгради национален киноцентър там.

„Кърджали е турски анклав. Това е турска политическа дестинация. Аз говорих с Хасан Азис, той ми каза: „Има пет квоти в Кърджали, три са на ДПС, борим се за четвърта, една остава“, разказа Генчев.

Режисьорът допълни, че се е срещнал с него случайно в града и пили чай заедно.

На въпрос дали партията „Изправи се! Мутри, вън!“ би подала ръка на ДПС, Генчев отговори, че не е разговаря като политическо лице, а като творец.

Относно в каква конфигурация ще управлява коалицията на Мая Манолова и "Отровното трио", Максим Генчев обясни, че „с всеки честен и нормален човек, който иска да развива България, а не да краде и да лъже“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!