Мая Манолова и Татяна Дончева са били вече в парламента като част от БСП. На тези избори се явяват като част от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Двете се познават от 2005 г. „От Дончева се учех как се пише закон, как се внася кодекс, как се обръща дебат, как се влиза с бутонките, когато се налага“, твърди Мая Манолова.

„Уважавам самобитността на всеки, който иска да се учи. Смятам, че тя е задължителна в политиката, не трябва хората да се правят по калъп, много е важно да усвоят принципните неща – да има цели, дейност, посветена на постигането на тези цели“, коментира Дончева.

Манолова допълни, че е нужна и почтеност.

Призивът на Дончева е: „Ако се страхувате, че ще умрете от COVID-19 или от безпаричие, подкрепете промяната в тези избори и вървете да гласувате. Иначе досегашните ще ви довършат“.

„Гласувайте, защото, ако просто седите пред телевизора или във „Фейсбук“, мутрите, мафията, Борисов няма от само себе си да  се променят и всичко ще бъде същото – първи по смъртност, последни по ваксини, първи по препълнени болници, последни по тестове“, апелира Манолова.

Татяна Дончева обясни защо е водач на листа, след като обяви, че няма да се кандидатира за депутат: „Има обстоятелства, които са го наложили – в името на това да се укрепи формацията, да се увеличи нейната тяга и възможности. В момента, в който гарантираме, че формацията влиза и стои здраво на краката си, аз мога да мина на резервната пейка“.

От думите на Манолова и Дончева стана ясно, че коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ е готова да си партнира с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ за съставяне на правителство, в което не присъстват ГЕРБ, ДПС и БСП.

Вижте целия разговор във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!