Майки от столичен квартал излязоха на протест пред Столичната община заради липсата на места в яслите и детските градини.

Снимка: bTV

Родителите от район „Триадица" са недоволни и от предложението на Столичната община да бъдат премахнати спалните помещения в детските заведения.

„Очакваме Столичната община да предприеме действия за изграждането на още детски градини, защото има недостиг не само в район „Триадица”, но и в „Красно село”, „Витоша”, „Овча купел””, обясниха протестиращите майки.  

Снимка: btvnovinite.bg

Районната администрация работи по няколко идеи – едната е сграда в квартал "Гоце Делчев" да бъде преустроена, достроена и разширена в детска градина. Има възможност за разкриване на подготвителни групи като тези в детските градини в 121 училище в район Триадица, обясни зам.-кметът Тодор Чобанов.

Много от родителските организации не се припознаха в този протест. Само преди дни Столичната община обяви свободните места в детските градини, те са около 14 000. Въпреки това около 4 000 деца в яслена възраст най-вероятно ще останат на опашката на чакащите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!