„Големите партии, а се провалиха и потънаха в корупция, предадоха националния интерес, продадоха своите избиратели“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ лидерът на „Изправи се БГ“ Мая Манолова.

Тя даде за пример брифинга, който дадоха вчера от лесопарк „Росенец“ в Бургас съпредседателите на „Продължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев. Кирил и Асен, вместо да дават отговори, задават въпроси, коментира лидерът на „Изправи се БГ“.

„Всъщност Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов) им правеше подаръци на „Лукойл Нефтохим“ всяка година, докато играеше карти и мачле с шефа на компанията Валентин Златев – „Лукойл“ не плащаше данъци. Обаче самите Кирил и Асен направиха още по-голям подарък – с левче по-скъп бензин и дизел. Това носи спекулативни приходи за рафинерията в размер на 3,5 млрд. лв.“, коментира Манолова.

Тя нападна и друга партия от четворната коалиция – БСП. „Прехваления социален бюджет на Нинова (Корнелия Нинова, лидер на БСП) от 22 млрд. лв. всъщност не е по-висок от социалния бюджет на Горанов и на Борисов за 18 млрд. лв., защото инфлация от 17% би следвало да доведе до повече разходи за социални дейности“, заяви лидерът на „Изправи се БГ“.