Денонощен магазин в Казанлък е обект на непрестанни кражби. Само от началото на годината е бил обиран над три пъти, а през миналата година - 20 пъти.

Магазинът се намира в центъра на града. Мястото е осветено и оттам минават много хора, но това не спира крадците.

Снимка: btvnovinite.bg

„Последната кражба беше на 25 януари. Лице от ромски произход влиза в обекта, без да се крие, без признаци, че нещо го притеснява, въпреки че в обекта има 15-16 камери. Влиза с много голяма пазарска чанта, пълни я с 30-40 шоколада, безалкохолни напитки, вафли. Веднага е констатиран, че извършва кражба, защото извършваме постоянен мониторинг. Веднага е подаден сигнал на 112, натиснат е паник бутона. Въпреки това лицето изблъсква намиращите се трима души в обекта и избягва в неизвестна посока. Веднага пристигна полиция, уведомяваме ги кое е лицето, защото е наш стар познайник, брат на друго лице, което е извършвало кражби от обекта ни. Казваме им имена и данни – дотам приключи“, разказва магазинерът Радо Христов.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди тази кражба магазинът е обиран 4 пъти, а извършителите са едни и същи. Въпреки подадените сигнали от полицията уведомяват Христов, че досъдебните производства са прекратени заради маломерността на кражбите.

Снимка: btvnovinite.bg

След последната кражба той отишъл в управлението, но там му казали: „За съжаление, нищо не може да направи, прокуратурата няма интерес да заведе дело“. Това го накарало да потърси медиите.

От полицията и прокуратурата отказаха да застанат пред камерата на bTV, но от местното управление на МВР изпратиха прессъобщение, в което се казва, че двама от тримата извършители на последните три кражби са задържани, а един от тях е рецидивист с висящо дело за хулиганство.