Любов, вяра и сила са основните послания в песните на Любо Киров. В навечерието на великденските празници изпълнителят споделя, че вярва, че Господ е любов и това е неговото проявление сред хората. 

"На тази земя сме, за да излъчваме неговото проявление. Господ обича хората. И на концерти хората показват тази любов и на мен", сподели той в "Тази сутрин".

Издава, че когато пише текстовете за песните си, всяка дума минава първо през него. С това си обяснява и техния успех: "Ако действат на някого, то е, защото са преживени от самия мен." 

Новата му песен се нарича "Усеща се сила".

Може би малко хора знаят, че Любо Киров е учил теология. Това го кара да започне да търси отговори защо сме живи и защо сме на тази земя. 

"Не вярвах, че човек спира да живее след физическото си проявление. Търсенията ми заведоха до Библията,  това, че Христос е бил на земята, поел е греховете върху себе и и това се превърна във вяра. Започнах да усещам чудеса около себе си", разказва изпълнителят. 

Според него, когато човек се обърне навътре към себе си, ще вижда само чудеса. 

Любо разказа и как семейството му е отбелязвало Великден. Прекарвали са много весело, всички заедно, с боядисване на яйца. Такъв ще бъде Великден за него и тази година - в компанията на майка му, сестра му, племенниците и семейните ритуали, които имат. 

Признава, че традициите са важни, но по-важна е вярата.   

Очаква новия сезон на "Гласът на България", където отново ще бъде един от треньорите, и се надява тази година човек от неговия отбор да стане победител.

Повече за новата му песен четете на Ladyzone.bg.