Лидерските срещи ще подобрят цялостната координация и субординация, особено когато става въпрос за законодателните инициативи. Едно такова разбиране за регулярни срещи със сигурност ще помогне. То обаче няма да замести коалиционно споразумение“, каза бившият екологичен министър Борислав Сандов в „Тази сутрин“.

„Проблемът е много по-дълбок и той се корени в доверието, защото ние видяхме, че дори и споразумение, което за три дни изработихме в мола, биваше нарушавано в много точки. Важно е доверието между самите партньори. По-добре е да има коалиционно споразумение, то трябва да дава някакви гаранции“, каза финансистът Любомир Каримански.

„Със сигурност партиите си нямат доверие една на друга. Трябва да има подписано споразумение, защото то много ясно трябва да покаже какви трябва да бъдат следващите стъпки като точки за изпълнение. В Румъния, където има ротационно правителство много ясно е разписано какво ще се прави. Тук се договарят ден за ден. В момента всичко е на коляно“, каза Милен Керемедчиев, който е бивш заместник-външен министър и дипломат.