Отново фалшива реклама в интернет - този път злоупотребата е с името на свещеник. В уебсайт се твърди, че отец Методи Корчев е разработил и патентовал лекарство за стави.

„Разбрах от близки и познати, че се върти някаква измама. В навечерието на празника на Свети Николай те започнаха да ми звънят и да ми изпращат препратки със скрийншотове от интернет. Според тях аз съм измислил, лицензирал и патентовал лекарствен продукт“, коментира пред bTV отец Корчев.

Той не знае дали някой си купува този продукт.

„За мен беше потресаващ фактът, че някой злоупотребява с име на свещеник като човек измислил лекарство. Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство“, посочи още отецът.

Екип на bTV опита да си поръча лекарството. В хода на поръчката с нас се свърза търговец, който разпитва за симптомите. Допълва, че цената се определя от курса на лечение.

„Цената има в момента голям промоция. Определя се от симптомите и курса, който трябва да се изпише на самия пациент“, коментира мъж в слушалката.

На коментар, че в сайта пише, че лекарството е разработвано от отец, търговецът казва, че няма такова нещо и има грешка.

Според отец Корчев няма грешка, а целенасочена измама.

„Този продукт дори не е лекарски, няма поизводител и няма описани съставки. Няма да е забавно, ако някой го поръча, за да се лекува, той дори може да му навреди“, коментира Методи Корчев.

От Софийската света митрополия призовават хората да не се подвеждат от подобни реклами.

По-късно днес Софийската районна прокуратура се самосезира във връзка с репортажа, излъчен в ефира на bTV.

Прокуратурата е образувала преписка по случая и е започнала проверка, която е възложена нa ГДБОП-МВР.

В случай че в хода на проверката бъдат събрани достатъчно данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство.