На този етап Кубрат Пулев няма да влиза в политиката. Това заяви той в студиото на "Тази сутрин". Не изключва обаче възможността след време да има своя партия. Кобрата също така не изключва и да се кандидатира за президент.

По неговите думи много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката и „може би този ден е близо“.

Пулев сподели, че е мислил и за име на своята евентуална политическа формация и е харесал "Велика България", защото за него "България е велика".

Що се отнася до направеното му от председателя на КОД Петър Москов предложение да влезе сега в политиката, Кубрат Пулев заяви, че на този етап ще продължи да дава на българите "готина енергия от боксовия ринг".

Боксьорът заяви още, че не може да бъде използван и няма да го позволи. Сигурен е, че не това е била целта на предложението на Москов, чиято формация определи като "готини хора на фона на политическата прослойка".

На въпроса дали би се кандидатирал за президент Пулев отговори: "Защо не?". По неговите думи президентът Радев би бил силен опонент на едни избори, но не това е най-важното, а какво ще се направи за България.

Според него страната има нужда от силно управление, а в момента "няма държавност и сме като разграден двор, където всеки може да се меси и да прави каквото си иска".

Ако влезе в политиката, боксьорът ще разчита на подкрепата на българския народ. Първото нещо, което би направил като политик, е да повиши пенсиите, защото пенсионерите са в окаяно състояние.

Какво още каза той - гледайте във видеото.