Боксьорът Кубрат Пулев и председателят на партия КОД – Петър Москов, официално сядат на масата на преговорите за политическо обединение на предстоящите избори.

Това обявиха двамата официално – пред медиите, минути преди се оттеглят, за да разговарят „на четири очи“.

Заявката, която и двамата дадоха, звучи оптимистично. От казаното става ясно, че Москов е поканил, а Пулев съответно приел предложението да обсъдят потенциално сътрудничество, като председателят на КОД дори направи аналогия с бокса.

„Днес съм тук до боксовия ринг с дълбокото желание и мотивация да убедя човек като г-н Пулев да се качи на ринга, но ринг не като този, а доста по-мръсен. Рингът, на който го призовавам да стъпи, е различен за него и може би той ще излезе извън зоната си на комфорт. Убеден съм като политик с дълъг опит, че ако не искаме още от същото, което видяхме преди един месец, на България е нужна нова политическа енергия. Виждам в хора като г-н Пулев тази енергия, защото това е енергия на обичта на хората, която той има от мнозинството българи“, заяви Москов.

Пулев от своя страна заяви, че оценява доверието от страна на Москов, а също и че е готов за диалог: „Радвам се, че той е видял в мен човек, който може да направи нещо за България в тази сложна политическа обстановка. Затова откликнах на неговото желание да седнем и да разговаряме лично. (…) Аз съм много истински човек, а боксовият ринг е много чиста игра в сравнение с политическия ринг. Неведнъж съм казвал, че от принципите си няма да избягам“, заяви Пулев.

Москов сподели още, че пръв е потърсил боксьора и е поискал от него „разговор между мъже“. А идеята началото на преговорите да започне на открито – пред журналисти, била на Пулев.